Android eller iPhone – vad ska man ha?

Idag finns det i huvudsak två olika plattformar som de allra flesta nya mobiler använder sig av: IOS och Android. Det kan vara lite svårt att avgöra vad som är bäst för dig, och i en värld där det finns hundratals modeller att köpa blir det ännu svårare. Vi ska försöka hjälpa dig att iallafall kunna välja mellan Android och IOS lite lättare. Du har förmodligen hört talas om iPhone och Apple. Apple är företaget som tillverkar telefonen iPhone som använder plattformen IOS. Det finns många företag, exempelvis Samsung, som tillverkar massor av mobiler som använder sig av plattformen Android.

Android eller iPhone

Pris och prisvärdighet

Pris och prisvärdighet är två helt olika saker. Priset är väldigt lätt att förstå, men prisvärdigheten är också viktig att ha med. Det menas hur mycket valuta du får för dina pengar.

När man gör en snabbkoll på priset mellan en andriod-mobil och en iPhone (som har IOS) ser man snabbt att iPhonen är dyrare i många lägen. Det finns massor av lågpris-androider men lågpris-iPhones finns knappt någonting. iPhone SE skulle ju vara lite billigare, men det är inte mycket det.

Om man jämför premium-modellerna som har Android med nya iPhones är priset ofta jämförbart. Där kan man dock se att i de allra flesta lägen är antingen Androiden lite billigare, eller har bättre prestanda. Du får alltså inte lika mycket att välja på hos en iPhone, och ofta är det inte heller lika bra prisvärdighet. Som tur är finns det andra fördelar.

Tillgång på appar

När iPhone 3 slog runt år 2007 var en av fördelarna med den alla appar som fanns att ladda ner. Det var ett nytt system och det var ett stort system. Många appar släpptes bara på App-store och inte på motsvarande hos Android. Apples försprång har dock krympt under åren och idag är det inte många appar som släpps exklusivt hos någon av plattformarna. Apptillverkarna vill nå ut till så många som möjligt, och då är det naturligt att inte tacka nej till 30-50% av användarna. Alltså: tillgången på appar är helt lika.

Detta var allt för den här gången. Fortsättning följer och gilla oss även på Facebook!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *