Android eller iPhone – fortsättning

Nu är det äntligen dags för del två i miniserien om skillnader mellan Android och IOS. Som ni kommer ihåg från förra artikeln är det Apples iPhone som använder IOS och (bland annat) Samsungs Galaxy-mobiler som använder Android.

Enkelheten

iPhone

När det kommer till enkelhet gäller det att ta med flera saker. Är det enkelt att ladda ner appar, dirigera om dem och hitta i telefonen? Eller är det viktigare att det är enkelt att kunna föra över bilder från mobilen till datorn, att ladda ner dokument från mailen eller surfa på internet?

När det kommer till de första tre sakerna, dvs ladda ner appar, flytta appar och hitta i mobiler generellt är IOS lättare. Det beror på att IOS är ett låst system, alltså att Apple har full koll på allt som tillverkas och används, medan Android är ett öppet system där man själv kan göra ändringar.

När det kommer till att föra över bilder så kommer en person som aldrig haft en smartphone antagligen ha lättare att förstå en iPhone än en Android.

Kamera

Det är svårt att jämföra kamerorna mellan plattformarna, med tanke på alla olika modeller och prisklasser som finns. Jämför man inom samma prisklass kan man konstatera att både iPhone och Samsung, Huawei och Oppo har riktigt vassa kameror som är långt bättre än man kunde tänka sig var möjligt för 10 år sedan.

Tillbehör som skal, dockenheter med mera

När det kommer till tillbehör har iPhones haft långt större möjligheter med dockenheter, speciella högtalare med mera. Idag är dockenheter ett minne blott, det finns knappt över huvud taget. Ingen fördel för vare sig IOS eller Android.

När det kommer till olika skal, skärmskydd och träningstillbehör är det lika jämnt. Skal finns det till samtliga modeller på internetshoppar, men det kan vara svårare att hitta ett skal till en billig Xiaomi i fysisk butik. Tillbehör till de senaste iPhones och populäraste Androiderna som Samsung och Huawei finns alltid i såväl fysiska som internetbutiker. Men som sagt, har du någon mer ovanlig android mobil kan det vara bättre att köpa på nätet. Hugget som stucket på tillbehör alltså.

Detta var allt för del två. Vi lovar att återkomma med en del tre i serien.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *