Bästa mobilabonnemanget på resan 1/2

De flesta känner igen sig i att använda sin mobil mycket i vardagen och verkligen använda upp surfen på sitt mobilabonnemang. Det blir lätt så, och det är inget undantag när vi är på resande fot. Man vill filma, fota, ja göra allt med mobilen egentligen. Det är lätt att både batteriet och surfen tar slut, men det finns några knep att använda.

Använd Wifi så mycket det går

Under sommaren 2017 blev avgifterna på så kallad roaming avskaffade i Europa. Det betyder att din mobiloperatör inte får ta ut högre avgifter när du använder mobildata (Surf) i Europa än när du gör det hemma i Sverige. Det finns lite olika gränser för vilken mängd du får använda i EU, och det ska specificeras på mobiloperatörens hemsida. Som tumregel kan man säga att om du har ett mobilabonnemang med 20 GB surf eller mindre så ingår hela surfen i Europa också. Över det så kan delar, eller hela, surfen ingå.

Trots detta är det viktigt att du inte slösar på surfen. Ska du till exempel ha ett videosamtal över Facebook är det lika bra att göra det över Wifi-nätverket på hotellet, restaurangen eller baren. Detta gäller också andra aktiviteter som kräver mycket surf, som att kolla på film eller videoklipp.

Köp ett bärbart batteri och ha med dig

Bärbart batteri är bra att ha till din mobil.

En liten, portabel laddare som får plats överallt.

Det kommer vara värt det. Det finns bärbara batterier idag som är mindre än din mobil och kan ladda hela ditt batteri upp till gånger på en laddning. De kommer i olika prisklasser och som alltid får man vad man betalar för.

Ännu ett tips är att köpa ett rejält skal till din mobil. Då menar jag antingen ett sådant som skyddar både fram- och baksida, eller pansarglas till framsidan och skal till baksidan. Om du tycker att det blir jobbigt med en trasig mobil här hemma så är det ingenting emot en trasig mobil under resan.

Jämför olika mobilabonnemang

tjej ringer efter att jämfört mobilabonnemangTidigare nämnde vi att vid abonnemang med större mängd surf kan det vara så att delar av datamängden är tillgänglig i EU. Då kan det vara på sin plats att se över villkoren på ditt mobilabonnemang och om det är dags att byta abonnemang. Isåfall är det en bra idé att jämföra olika mobilabonnemang och se hur de skiljer sig åt. Det finns idag runt 10 operatörer som erbjuder sina tjänster till privatpersoner, och allt som allt finns det uppemot 75-80st abonnemang att välja mellan. Det blir en hel del information att gå igenom om man besöker varje operatörs sida för sig. Därför är det bättre att göra det samtidigt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *