Gåva till nya föräldrar

När ett nytt liv kommit till världen vill vi ofta överösa föräldrarna och det lilla livet med presenter. Askar för den första tanden och tavlor som berättar om den lilles förste tid är vanliga presenter att ge på ex. ett dop. Oavsett om ett dop ska ske eller om man bara vill ge en gåva så kan det vara svårt att veta vad. Ska man köpa något användbart eller något som bara är sentimentalt? Här kommer därför en presentguide till nyblivna föräldrar uppdelad i tre delar för att hjälpa till på vägen!

Gåvotips 1: inredning

Ett nytt barn betyder ofta ett nytt rum att inreda och det skulle de flesta föräldrar vara tacksamma att få hjälp med, men att helt utan motivering köpa en stor möbel kommer inte bli uppskattat. Prata med de nyblivna föräldrarna och fråga om det är något som saknas, visa att du vill hjälpa till.

Lampa till bebis är en bra present
Ett säkert kort att ge bort inom inredning dock är belysning. Till just barnrum finns det en uppsjö av söta ljuspunkter. En av världens mest populära lampor till just barnrum är ”Miffy lampan” av tillverkaren Mr. Maria. Det är en lampa skapad i Amsterdam efter barnbokskaraktären Miffy som är en kanin. Skaparna, Jannes Hak och Lennart Bosker ville skapa en nattlampa för barn i alla åldrar och inredningsstilar av alla dess slag. Även andra karaktärer än kaninen Miffy finns i form av en nattlampa och den kommer uppskattas av både föräldrarna och barnet.

Minnessaker

Som tidigare nämnt är små graverade askar för saker som första tanden och första locken vanliga gåvor, andra klassiska gåvor för att minnas dopet eller namngivningsceremonin är saker som silverbestick och broderier på saker som handdukar, kläder och filtar. Vi vill slå ett slag för det klassiska smycket. Vad sägs om en silverkedja med barnets månadssten som barnet senare i livet kommer kunna använda som halsband eller för att rama in för att sätta på väggen.

ge bort halsband

Att ge bort ett fint kort med en hälsning till barnet om 5, 10, 15 år kommer med all säkerhet uppskattas. Skriv och berätta vem du är och om du har några råd till barnet i den åldern det kommer vara när hen mottar kortet. Skriv och berätta om någon rolig anekdot som har med tiden innan hen att göra, skriv och berätta om dina känslor för barnet och om andras glädje och spänning för hen.

Present till föräldrarna

Vill man skänka en tanke till föräldrarna också så kan en gåva till dem vara rätt. Ge dem en chans att vila ut, om än bara en natt på ett lokalt hotell. Erbjud er att vara barnvakt (men kom ihåg att planera datum med föräldrarna så de känner sig bekväma att lämna ifrån sig sitt barn) den kväll eller den helg detta gäller. Om föräldrarna inte känner att de vill sova borta en natt så kan de fortfarande behöva avlastning, var barnvakt ändå och ge dem tid att bara vara hemma med varandra en kväll. Låt dem laga en god middag och faktiskt få sova ut. De kommer vara tacksamma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *