Mosto.se’s perfekta packlista till flygningen – Del 1/2

Oavsett om du ska flyga på en kort weekendtur eller en långsemester kan packningen spela stor roll i hur bekväm flygning du får. Gråtande bebis i sätet framför? Inga problem för du har öronproppar med dig. Stolskompisen vägrar dra ner fönsterskyddet? På med din sovmask. Slut på batteri i mobiltelefonen? Bara att koppla i din bärbara laddare!Packlista Flygning

Inför din nästa flygning så kan du ta en titt på Mosto.se’s egna kontrollista. Då kommer du alltid komma fram till destination nöjd istället för trött och irriterad. Så här lyder listan:

Sovmask

Något av det jobbigaste med att flyga är om man inte kan sova. Särskilt om det är en långflygning. Se till att packa ner en sovmask så slipper du åtminstone ljuset.

Öronproppar

En klassiker på flyg är den skrikande bebisen. Men öronproppar kan också rädda dig från dina stolgrannars alldeles för höga konversation. Ta med dig ett eller två par öronproppar så behöver du inte oroa dig för att det är högljutt.

Hörlurar

För att verkligen kunna njuta av någon av filmerna som visas under flyget behöver du egna hörlurar. Det gäller även om du vill lyssna på musik. Jag har då aldrig varit med om att flygbolagets egna varit bekväma eller ljuddämpande.

Extra vatten

Med höjdskillnader och torr flygplansluft kan vem som helst bli extra törstig. Sen vet du inte heller om du kommer behöva ta en springtur för att hinna med planet. Efter du gått igenom säkerhetskontrollen så gå och köp en flaska på någon taxfree-butik. Kom ihåg att du inte får ta med en egen genom kontrollen.

Handdesinfektion

Ett flygplan är inte världens mest hygieniska plats. Inte flygplatser heller. För att undvika att få i dig massor med tråkiga grejer så packa med handdesinfektion och använd den ofta.

Snacks

Denna är ganska uppenbar. Man blir hungrig under en flygning. Den lilla påsen jordnötter man ibland få räcker inte på långa vägar när magen börjar göra ljud.

Resenecessär

En liten resenecessär kan vara skönt att ha om man vill fräscha till sig lite under en långflygning. Ha inte för starka dofter bara. Och tänk på att man inte får ha med sig behållare som rymmer mer än 150ml.

Ögondroppar

Återigen något för den torra luften. Jag ser till att alltid packa mina favoritögondroppar då torr luft får det att svida ganska rejält efter ett tag. Ofta får man användning för det senare på resan också.

Nej, packlistan är inte slut där faktiskt! Inom några dagar kan du läsa del två.

Nu är del två också ute. Du hittar den här: Mosto.se’s perfekta packlista till flygningen – Del 2/2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *