Mosto.se’s perfekta packlista till flygningen – Del 2/2

Äntligen! Nu kommer fortsättningen på perfekta packlista för flygningen! Observera att detta är del 2/2. Har du inte läst första delen hittar du den här: Mosto.se’s perfekta packlista till flygningen – Del 1/2

Packlista Flygplan

Böcker/Tidningar

En bra bok eller din favorittidning kan vara guldvärt när man vill få tiden att gå lite snabbare. Om du tycker det tar för mycket plats så ladda ner det på en surfplatta. Eller som ljudbok på telefonen.

Anteckningsblock/Penna

Detta är alltid bra att ha. Dels för att ta noteringar om ändringar i flyg osv. men också för att rita eller läsa korsord. Många länder kräver också att man fyller i någon form av blankett innan man kommer in i landet. Kan vara visum eller ett tullformulär. Då är det oerhört skönt att slippa leta efter en penna.

Resfilt

I både flygplatser och flygplan är det alltid så fruktansvärt kallt. Håll dig varm genom att packa ner en lätt resfilt.

Reskudde

Att sova på ett flygplan är svårt nog som det är. Gör det något enklare genom att ha en bekväm kudde att luta huvudet på. Finns inte mycket värre än att slumra till för att vakna med nackspärr.

Laddare

Se till att få med dig alla sladdar! På flygplatser brukar det finnas eluttag men inte på planen. Så om du har en bärbar laddare kan det vara bra att ta med.

Strumpor

Oavsett om du bara vill hålla fötterna varma eller förhindra svullnad är det alltid skönt med ett par bekväma strumpor.

Alvedon/Ipren

Ifall du skulle åka på huvudvärk när bebisen skriker framför dig kommer du tacka dig själv att du packade med dessa.

Ombyte

Ibland kommer resväskor bort. Jag har själv varit med om det. Då är det otroligt skönt att i alla fall ha ett ombyte kläder medan man väntar på försäkringen.

Fotokopia av passet

Likt huvudvärkstabletterna är detta något du kommer tacka dig själv för ifall du skulle behöva. Ifall någon stjäl ditt pass underlättar det mycket hos det lokala konsulatet om du har en färgkopia på de viktiga sidorna.

Bagagerem

Väskor kan inte bara tappas bort utan de kan gå sönder också. Ifall all packning börjar åka ut helt plötsligt är det tacksamt att ha en bagagerem nära till hands.

Färgläggningsbok

Att färglägga bilder är inte bara för barn! Att packa med några sidor av detta kan vara ett utmärkt sätt att koppla av lite. Särskilt ifall flygningen är lite guppig.

Känns det som att du alltid glömmer minst en viktig grej till flyget varje gång? Se till att kolla igenom den här listan så får du med dig det livsviktiga och mer därtill. De självklara sakerna har vi inte tagit med som exempelvis pass och mobiltelefon.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *